Kielet

1. Samoilla ehdoilla?

Paina vihreää nappia avataksesi Oppimisen tueksi -osion

Tämä on työkalu, joka ohjaa ja tukee työskentelyäsi koko opintopaketin ajan. Saatavilla on neuvoja työskentelytavoista ja erilaisista teknisistä kysymyksistä, joihin voit törmätä opintopakettia läpikäydessäsi. Oppimisen tueksi- nappia painaessasi saat tueksesi kollegan, joka auttaa sinua opiskelussasi. Paina vihreä nappia!

Oppimisen tueksi:

Opiskelupaketin teemat (16) ovat näkyvissä näytön vasemmassa reunassa. Jokainen niistä jakautuu neljään osaan: Johdanto, Teema, Kokemuksia kentältä sekä Menetelmiä ja vinkkejä, jotka on sijoitettu sivun yläosassa näkyville välilehdille. Kurssin rakenne on suunniteltu siten, että jokainen luku rakentuu edellisten lukujen päälle. Näin ollen teemat suositellaan käytäväksi läpi järjestyksessä yhdestä kuuteen.

 

Luku 1

 

Välilehti Johdanto avaa kunkin teeman. Viimeisen välilehden Menetelmiä ja vinkkejä jälkeen siirrytään seuraavaan teemaan (numerot 16 näytön vasemmassa reunassa).

Johdannossa on esittelyvideo kyseisestä teemasta sekä tehtävä, joka ohjaa miettimään teeman aihepiirejä käytännössä.

 

Arvioitu aika materiaalin läpikäymiseen

04:01

Johdanto

Teemassa Samoilla ehdoilla? esitellään keskeisimmät sukupuolten tasa-arvon käsitteet. Lisäksi nostetaan esiin mahdollisia varhaiskasvatuksessa ilmeneviä tasa-arvoisuuteen liittyviä haasteita sekä sitä, millaisia ajatuksia henkilökunnalla voi esiintyä aloiteltaessa tasa-arvotyöskentelyä.

Tasa-arvon edistäminen vaatii, että ensin näemme ympärillämme olevat epäkohdat. Vasta sitten voimme alkaa edistää tasa-arvoa päiväkodeissamme, jolloin tavoitteena ovat yhtäläiset oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet kaikille.

Videossa lastentarhanopettaja Larrie Griffis kertoo, kuinka edellisessä työpaikassa kirjahyllyn sisältö sai hänet oivaltamaan tasa-arvokysymyksen merkityksen.

 

Videon kesto minuutteina 02:01

Soveltava tehtävä

Tasa-arvotyö onnistuu useimmiten silloin, kun se perustuu yhteiseen keskusteluun. Meillä kaikilla on ennakkokäsityksiä siitä, miten tytöt ja pojat toimivat ja mistä he ovat tyypillisesti kiinnostuneita. Avoin keskustelu auttaa tunnistamaan mahdollisia ”piilo-opetussuunnitelmia” ja uudistamaan toimintakulttuuria tasa-arvoisempaan suuntaan.

Valitse muutama kirja päiväkodin kirjahyllystä tutkiaksesi, millainen kirjan esittämä maailma on sukupuolten tasa-arvon kannalta.

 

Kuva pienestä kasvista, jonka kolme lehteä osoittavat lisämaateriaalia, johon pääsee klikkaamalla tästä.

Päiväkodin kirjahylly (PDF).

 
Arvioitu lukuaika minuutteina 02:00

 

suomi
Chapter: 
ylös
640 users have voted.
Ylös ↑